Saturday, December 8, 2012

DOA YA ALLAH YA TUHAN KAMI

Marilah kita sentiasa berdoa kepada Allah Subhanawataalla...semuga kehidupan kita didunia yang sementara ini sentiasa dirahmati NYA...

Ya Allah Ya Tuhan Kami, Kami mensyukuri nikmat di atas segala apa pemberian Yang telah Engkau berikan pada kami, kami juga mensyukuri nikmat nur Islam & nur Iman ini, Kami juga mengakui di atas kejahilan ini, kekurangan ini & kesilapan kami maka itu kami meminta pada kamu Ya Allah ampunilah segala dosa-dosa kami, dosa-dosa ibu & bapa kami, dosa-dosa guru Yang pernah mengajar kami & dosa-dosa kaum muslimin muslimat, mukminim mukminat baik Yang masih hidup ataupun Yang sudah meninggal dunia kerana Engkau lah saja Yang dapat mengampuni dosa kecil mahupun dosa-dosa besar kami.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, Engkau berkatilah keluarga kami, Engkau limpahkan lah rezeki Yang murah kepada keluarga kami, Engkau limpahkan lah kasih sayangmu kepada keluarga kami, Engkau limpahkan lah kebahagian kepada keluarga kami, Engkau limpah kan lah rahmatmu kepada keluarga kami, Engkau limpahkan cahaYa penerang kejalan Yang lurus kepada keluarga kami & Engkau limpahkan lah pentunjuk nur taufiq & hidayah mu Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, Engkau lindungilah keluarga kami daripada segala perbuatan syaitan, perbuatan dengki, perbuatan khianat, perbuatan Yang tidak dingini, kecelakaan, kemalangan, musibah & segala kejahatan.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, sebagai mana Yang kami minta Yang terbaik untuk keluarga kami, begitu juga kami mengharapkan Engkau Yang maha adil lagi maha penYaYang limpah kan lah Yang terbaik untuk keluarga kaum muslimin muslimat, mukminim mukminat, bagi mereka Yang miskin Engkau kaYakan lah

Ya Allah, bagi mereka Yang susah Engkau senangkan lah Ya Allah, bagi mereka Yang jahil Engkau lembutkan lah hati mereka Ya Allah, bagi mereka Yang sakit Engkau sembuhkan lah Ya Allah & bagi mereka Yang mempunYai hajat di dunia & akhirat Engkau makbulkan lah Ya Allah.
Ya Allah Ya Tuhan Kami, Engkau buka kan lah hati kami sebesar lautan & setinggi langit untuk kami menuju kejalan Yang Engkau redhai Ya Allah, sesungguhnYa kami redha Engkau sebagai tuhan kami, kami redha islam sebagai agama kami, kami redha nabi Muhammad S.A.W sebagai nabi kami, pimpin lah tangan kami ke jalan Yang Engkau redhai Ya Allah & janganlah Engkau palingkan diri kami ke jalan

Yang Engkau murkai Ya Allah setelah Engkau memberikan diri kami ini pertunjuk ke jalan Yang Engkau redhai Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, Engkau terimalah amal ibadah kami Yang selama ini kami telah kerjakan, Engkau hapuskan lah segala kejahatan Yang pernah kami lakukan Ya Allah sesungguhnya kami ini adalah di antara satu-satu makhluk ciptaan mu Yang sangat hina Yang tidak pernah lepas dari kesilapan & dosa.

Ya Allah Ya Tuhan Kami (Matikanlah kami ini di dalam Agama Islam) 3X matikanlah kami di dalam keadaan husnul khotimah di akhir kalimah “La’illahaillAllah” dan jangan pula kami dimatikan di dalam keadaan su’ul khotimah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami Mudahkan lah pengebumian kami nanti apabila kami meninggalkan dunia yang penuh dengan penipuan ini, jadikan lah kubur kami nanti di antara satu taman dari taman-taman syurga & jangan pula Engkau jadikan kubur kami nanti di antara satu kawah dari kawah api neraka.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, apabila Kami dibangkitkan nanti di hari akhirat, bangkitkan lah Kami bersama-sama junjungan Nabi Muhammad S.A.W, mudahkan lah penghisapan kami. Ya Allah & mudahkan lah perjalanan kami ketika kami meniti titian Siratul Mustakim, janganlah kami digelincirkan ke dalam api neraka mu Ya Allah, masuk kan lah kami kedalam syurga mu Ya Allah bersama-sama golongan minan nabiyin, wa sadiqin, wa shuhadah iwa solihin.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, bagi kaum muslimin muslimat, mukminim & mukminat Yang telah meninggal dunia seperti (NAMA2 ARWAH ) kau tempat kan lah mereka di dalam golongan orang-orang Yang kau sayangi, tempatkan lah mereka di dalam golongan orang-orang Yang kau kasihi, tempat kan lah mereka di dalam golongan orang2 Yang beriman, tempatkan lah mereka di dalam golongan orang-orang Yang bertaubat, kau masukan lah mereka di dalam syurga mu Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami ampunilah segala dosa2 kaum muslimin muslimat, mukminim mukminat ketika mereka masih hidup di dunia ini, jadikan lah kubur meraka dia antara satu taman dari taman-taman syurga mu Ya Allah & jangan pula Engkau jadikan kubur mereka di antar satu kawah dari kawah api neraka.

Ya Allah Ya Tuhan Kami sampaikan lah sedekah kami Yang tidak sebeberapa ini (Al-Fatehah) kepada arwah2 muslimin muslimat, mukminim mukminat Yang telah meninggal dunia Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, kami bermohon sya’faat dari nabi Muhammad S.A.W

AMIN AMIN YA RABBAL A'LAMIN...No comments:

Post a Comment