Sunday, November 6, 2016

 
KENDURI AQIQAH DAN KESYUKURAN DI RUMAH TOK LONG CHAH , KAMPUNG SANGLANG
TEMPAT JATUH LAGI DI KENANG
 
 
Kampung Sanglang...tempat jatuh lagi dikenang...dari kecil hingga beranak pinak banyak kenangan dan nostalgia aku disana. di kampong Tok dan Tokwan inilah aku belajar erti kehidupan ..mengenal susah senang kehidupan orang kampong. Mana kan tidak dari kecil setiap hujung minggu kami adik beradik seisi keluarga akan pulang ke kampong Sanglang menghabiskan cuti sekolah disana....dari Jitra ke Sanglang...Nostalgia..melalui Jalan sungai Korok, Kerpan...Air Hitam... Mana mungkin tidak hadir ke kenduri sebegini bila dijemput oleh sanak saudara dari sanglang...Apatah lagi Tok dan Tok Wan sudah tiada...Rumah juga telah ditinggalkan...sedih dan sayu dibuatnya.
 
 
Gambar yang diatas...walaupun dah lama ditinggalkan masih bersih dan kemas...tapi kini tiada siapa lagi yang pulang menjaganya...telah semak dan using...tempat kami membesar dengan penuh dengan seribu kenangan.
 

 

Bergambar bersama Pak Chik Khairi anak Tok Long Chah yang bungsu dengan familyku


 
Bersama-sama family adindaku Wan Nasruddin dan Mawar Anita 


Kami datang awal...tetamu pun belum penuh lagi diwaktu ini


 
Berkesempatan bergambar dengan Tok Long Chah dan Mak Lang Hakimah


 
Tiga beradik berselfie di rumah Tok Long Chah...Cik wawa..Abg Hakimi dan Kak Long

 
Pak Chik Khairi, Hakimi, My Husband and Me bergambar kenang-kenanganSemuga ikatan ukhwah serta ziarah menziarahi akan tetap utuh walaupun relah tiada lagi orang2 lama di kampong ini. Insyaa Allah sekiranya ada jemputan dari sini kami se isi keluarga akan berziarah kesini..Kampung Sanglang...tempat jatuh lagi di kenang...

No comments:

Post a Comment